Markíza HD a SD končí v nabídce Plustelka na satelitu

Slovenská komerční TV Markíza opustí nabídku satelitní platformy Plustelka k 1.6.2016. Od uvedeného data nebude stanice v této DTH službě dostupná v HD ani SD rozlišení.

Operátor platformy dnes informoval své zákazníky o chystané změně v programové nabídce Plustelka na satelitu a placeného balíčku Plustelka Sat. Z důvodu plánované optimalizace satelitní kapacity a rovněž i nízkého zájmu zákazníků o placený balíček Markíza HD dojde k ukončení retransmise televizních programových služeb Markíza HD a rovněž i Markíza SD na satelitu Astra 3B k 1. červnu 2016.

markiza-logo-modra-vizual-2015

Klienti, kteří mají mít tento balíček aktivní i po uvedeném datu, mají kontaktovat zákaznickou linku prostřednictvím e-mailu nebo telefonicky. Zákazníkům bude vrácen přeplatek na číslo bankovního účtu.

Stanice Markíza HD se stala součástí nabídky Plustelka na satelitu k 15.10.2015. Pro potřeby této platformy byla spuštěna vlastní modulace programu Markíza HD. Na satelitu Astra 3B je aktuálně program Markíza HD šířen 2x – jedna modulace Markíza HD slouží pro operátora platformy Skylink, druhá pro zmíněnou Plustelku.

TV Markíza končí v Plustelce na satelitu, nicméně všechny tři programy společnosti Markíza Slovakia s.r.o., tj. TV Markíza, TV Doma a TV Dajto, mohou slovenské domácnosti sledovat v klasickém SD rozlišení prostřednictvím digitálního pozemního vysílání.


Zdroj: Parabola.cz

Novinky